Már annyiszor elkészítettem ezt a tényleg pofonegyszerű süteményt, muszáj volt, hogy a blogra is felkerüljön ne kelljen mindig keresgélni.
Az alapja a túró és a zabpehely, én most egy kis granolával turbóztam, de ez ki is maradhat, akkor annyival több zabpehely kell bele. Sütöttem már gyümölcsökkel variálva is, a csokidarabokat is szereti, és lehet a tetejére valami diófélét is csempészni. A zabpehely egy részét szoktam zabpehelyliszttel helyettesíteni, az egy kicsit homogénebb tésztát ad, de mondjuk én szeretem ilyen darabos/rusztikusan is
Remekül el lehet egyébként sós irányba is vinni némi sajttal, fűszerekkel (medvehagyma nyami) pogácsaként megsütve, sőt pizzalapnak is használtam már!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 10 dkg aprószemű gm zabpehely
- 5 dkg gm granola (Viblance epres-csokis)
- 3 db tojás
- 3 evőkanál natúr görög joghurt
- 2 evőkanál olvasztott vaj vagy kókuszzsír
- 5 dkg nádcukor
- kis vanília
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- pekándió a tetejére (opcionális
A túrót kikevertem a tojásokkal, a cukorral, a vajjal, joghurttal és a citromlével illetve a citrom lereszelt héjával. Aztán hozzákutyultam a zabpelyhet, granolát, a vaníliát és a szódabikarbónát is.
Szilikon formában (12 szivecske lett) 180 fokon kb 20 perc alatt sül meg.
Eredeti recept itt: https://salatagyar.hu/turos-zabpelyhes-muffin/