A legegyszerűbb gluténmentes muffin – túróval, zabpehellyel, szeretettel

Már annyiszor elkészítettem ezt a tényleg pofonegyszerű süteményt, muszáj volt, hogy a blogra is felkerüljön ne kelljen mindig keresgélni.

Az alapja a túró és a zabpehely, én most egy kis granolával turbóztam, de ez ki is maradhat, akkor annyival több zabpehely kell bele. Sütöttem már gyümölcsökkel variálva is, a csokidarabokat is szereti, és lehet a tetejére valami diófélét is csempészni. A zabpehely egy részét szoktam zabpehelyliszttel helyettesíteni, az egy kicsit homogénebb tésztát ad, de mondjuk én szeretem ilyen darabos/rusztikusan is

Remekül el lehet egyébként sós irányba is vinni némi sajttal, fűszerekkel (medvehagyma nyami) pogácsaként megsütve, sőt pizzalapnak is használtam már!

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg aprószemű gm zabpehely
  • 5 dkg gm granola (Viblance epres-csokis)
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál natúr görög joghurt
  • 2 evőkanál olvasztott vaj vagy kókuszzsír
  • 5 dkg nádcukor
  • kis vanília
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • pekándió a tetejére (opcionális

A túrót kikevertem a tojásokkal, a cukorral, a vajjal, joghurttal és a citromlével illetve a citrom lereszelt héjával. Aztán hozzákutyultam a zabpelyhet, granolát, a vaníliát és a szódabikarbónát is.

Szilikon formában (12 szivecske lett) 180 fokon kb 20 perc alatt sül meg.

Eredeti recept itt: https://salatagyar.hu/turos-zabpelyhes-muffin/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük