Ez a voltaképpen teljesen egyszerű egytálétel az egyik kedvencem a “főzzünk-gyorsan-valamit-és-ne-mirelitpizzát” kategóriából. Az alapja mindenképpen valami hüvelyes – csicseriborsó-bab-lencse – ezt nyugodtan énekelgethetjük is, miközben kavargatjuk, úgy még gyorsabban elkészül 😊
A legjobb egy kis fokhagymás olajjal átkent friss naan kenyérrel, de ha tartalmasabbra vágytok, nyugodtan főzzetek hozzá rizst
- 1 közepes fej hagyma felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 200 g vöröslencse
- 200 g mungóbab, 6-8 órára beáztatva
- 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
- 1 kisebb darab gyömbér reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- 1,5 tk őrölt rómaikömény
- 1 tk őrölt koriander
- 3 tk garam masala fűszerkeverék
- 1,5 tk kurkuma
- chili (ízlés szerint)
- kb 1 l víz vagy zöldségalaplé
- 2 dl sűrű kókuszkrém vagy 4 dl kókusztej
Kevés olajon megpároltam/pirítottam a hagymát, fokhagymát. Ráreszeltem a gyömbért, megszórtam a fűszerekkel, kicsit kavargattam aztán belezuttyintottam a babot, lencsét, majd a vizet és a paradicsomlét is. Amikor megpuhult, összekevertem a kókuszkrémmel, ha túl sűrű, lehet lazítani, igazítani az ízeken.
Egyszerű, nagyszerű.