Megérkezett a legújabb (augusztusi) GoodFood, tele jobbnál jobb receptekkel. Orsi először egy dinnyés salátát próbált ki, nekem pedig ez a kukoricás-babos-avokádós saláta nyerte el leginkább a tetszésemet. A hozzávalók és az ízesítés is Amerika déli államait idézi, ezért is választottam hozzá egy jó kis déli zenét – szerintem az elmúlt évek legütősebb főcímzenéje és klipje (a sorozat már nem annyira jó, de a jó kis ízes déli akcentus nekem nagyon bejön).
Az elkészítése nem vesz többet igénybe 10 percnél és még önállóan is megállja a helyét az asztalon. Mi grillezett kéksajtos gombával kísértük.
Kukoricás-babos-avokádós saláta
2 cső főtt kukorica
egy doboz vörösbab konzerv (eredetileg feketebab), lecsöpögtetve
1 érett avokádó, falatnyi darabokra vágva
4-5 szál újhagyma, felkarikázva
200 g koktélparadicsom, félbevágva
100 g kecskesajt/feta
az öntethez:
1 tk őrölt római kömény
1 ek Tabasco szósz
2 lime leve és reszelt héja
1 ek balzsamecet
2 ek olívaolaj
1 tk nádcukor
A kukoricacsövekről levágtam a szemeket, majd összekevertem a többi zöldséggel. Az öntethez valókat a Flavor Shakerembe öntöttem (egy kisebb, csavaros tetejű befőttesüveg is megteszi) és jól összeráztam. A salátára öntve alaposan összeforgattam és már tálaltam is.