Ezt a receptet már kerülgettem egy ideje, de a gyerekek tejérzékenysége akadályként lépett fel – melegben nem vagyok hajlandó többfélét főzni. Aztán a helyi piac újra meglepetéssel szolgált: a Dulce de leche, a bébispenót, és a biozöldséges után most isteni, kecsketejből készült fetasajtot áruló hölgyet találtam (persze más, ízesített, érett kecskesajt is kapható nála). És mindezekért még a bűzös fővárosba sem kell beutaznom, sőt ha nagyon fitt vagyok, 10 perc alatt lesétálok. Íme a vidéki élet örömei.
Fetasajtos, kapros krumplilepény
700 g krumpli
egy csokor újhagyma, apróra vágva (a zöldje is)
200 g fetasajt
1 tojássárgája
egy nagy csokor kapor, apróra vágva
kenyérmorzsa/zsemlemorzsa
A krumplit meghámoztam, felkozkáztam, majd sós vízben puhára főztem. Villával nagyjából összetörtem és hozzákevertem a kaprot, a szétmorzsolt fetát, az újhagymát, a tojássárgáját, némi sót és persze frissen őrölt borsot.
A masszát a hűtőbe dugtam pihenni – ettől kicsit össze is áll.
Az eredeti recept panírozta a krumplilepénykéket, én csak zsemlemorzsába forgattam és bő olajban kisütöttem.
Köretnek, svédasztalra kiváló, de kevés fokhagymás joghurttal és egy tál salátával főételnek is remek.
Rick Stein receptje alapján a GoodFoodból (2008/08)