Hú, ez a meleg kiborító, hideg levesen és fagyin lehet csak kibírni. És bizony ideiglenesen lejjebb adtam a dolgot, nemhogy nem főzök alapot, de a gépet sem veszem elő. Csak összekeverem és mehet a mélyhűtőbe. Szerencsére a sűrített tejnek köszönhetően így is klassz krémes lett. Amúgy meg az áfonyalekvár melléktermékeként született 🙂
Áfonyás fagyi
2 tubus cukrozott sűrített tej
egy citrom leve és reszelt héja
2 dl kókusztej
1 dl tejszín
4-5 ek görög joghurt
25-30 dkg áfonya némi nádcukorral felfőzve (vagy 2 merőkanál friss áfonyalekvár 🙂
Az áfonyán kívül a többi hozzávalót merülőmixerrel összekevertem és egy műanyag tálba öntöttem. Mélyhűtőbe tettem, időnként kavartam rajta egyet.
Mikor már félig megfagyott, belekevertem az áfonyát is.
[1] http://www.sajtkukac.hu/wp-content/uploads/2011/08/afonya_fagyi1.jpg