Hogyan lesz a mellékszereplőé a főszerep – azaz mustár házilag

hazi_mustar

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, aki egy kis aprósággal még fel szeretné dobni a szilveszteri hangulatot.

A házi mustárhoz nem kellenek nagy dolgok: némi őrölt mustármag és fűszerek. Az íze viszont még nyomokban sem hasonlítható a Globus mustáron felnevelkedett elvárásainkhoz. Viszont igen csípős, erre azért figyelmeztessük a vendégeinket!

A receptet a Csillagánizs Főzőiskolában kaptuk a húsos esten, azóta többször is elkészült itthon – kisebb változtatásokkal. A fűszerezést lehet bátran változtatni, tárkonnyal, bazsalikommal, bor-, vagy gyümölcsecettel variálni.

És aki még nem döntötte el, milyen formában szeretne Újévkor lencsét enni, íme néhány ajánlat: naranccsal, fetával-paradicsommal, tejszínnel és mazsolával

BÚÉK mindenkinek, aki erre jár!

Házi mustár

50 g mustármag (por)

60 g almaecet

15 g dióolaj

50 g napraforgóolaj

10 g só

egy gerezd fokhagyma

egy kávékanál kínai őtfűszer (vagy koriander, ánizs, szegfűszeg és fahéj keveréke)

frissen őrölt bors

egy tk méz

kicsi víz

A gyártási menet rém egyszerű: minden hozzávalót egy hosszúkás edénybe öntöttem, majd a merülőmixerrel simára kevertem.

Ekkor még elég hígnak tűnhet, de egy kis állás után teljesen jól besűrűsödik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük