Kínai, tojásos sült tészta zöldségekkel

kinai_tojasos_teszta

Nagyon szeretem ezt a kínai ételt, mert hamar megvan és rendkívül jól variálható, alakítható – attól függően, mi van a hűtőben.  Az alap a tészta, a szójaszósz, a répa és a káposzta, emellé most sok újhagyma és némi medvehagymás tojás is került. A fűszerezésnél a gyömbér is eléggé megborult a kezemben – lehet, hogy éppen ezért ízlett annyira??

És ez az, amiért a böhöm nehéz öntöttvas wokomat is érdemes előszedni, egyrészt mert úgy sokkal többet tudok csinálni, másrészt a wokban egészen máshogy sülnek-főnek meg a zöldségek!

Kínai tojásos, zöldséges sült tészta

2 csokor újhagyma

2 nagy sárgarépa

egy kis fej káposzta

3 ek szezámolaj

2 ek hidegen sajtolt olaj

8-10 gerezd fokhagyma

kb. 35-40 dkg száraztészta (spagetti)

5 tojás

egy marék medvehagyma

egy marék sózott, pirított kesudió

5-6 ek sötét szójaszósz

1 ek nádcukor

½ kk szárított ázsiai citromfű

1 tk őrölt gyömbér

1 chillipaprika

A wokban megforrósítottam az olajokat és rászórtam az ujjnyi darabokra vágott újhagymát – a zöld részét se dobjuk ki, az is nagyon finom bele!. Jól átpirítottam, majd mehetett hozzá a végony szeletekre vágott sárgarépa és a laskára szelt káposzta is – szeretem ezeket nagyobb darabokra vágni és épp csak megpirítani, hogy ‘al dente’ maradjon.

Jól átforgattam ezt is, megsóztam és néhány percig sütöttem. Utána hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, a cukrot és a fűszereket is és így 1-2 percig pároltam.

Közben a tojásokat felütöttem, villával kikevertem, sóztam, borsoztam, a felcsíkozott medvehagymát belekevertem és bő, nagyon forró olajban megsütöttem. Így jó levegős, laza sült tojást kaptam, amit felcsíkoztam és a  kifőzött, lecsöpögtetett tésztával együtt a zöldségalapra dobtam. Jól összeforgattam az egészet, megszórtam a kimagozott chillivel és a kesudióval. Sóval, borssal igazítottam az ízeken, kicsit átpirítottam és már ehettük is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*