Chili&Vanília oldalán találtam ezt a remekbeszabott finomságot. Egyszerű, gyors, mégis mutatós – szerelem első látásra. Kihasználva a tejérzékeny csemeték távollétét, el is készült. Mondjuk a mennyiség, amit Zsófi 4-6 főre ajánl, nekem csak három formára lett elég (Ikeás fehér felfújtforma) – de a brownie mellé talán ennyi is elég volt.
Mellé rebarbarából készült a kíséret – Beatbull tanácsára néhány csepp rózsavízzel megbolondítva. S amennyire féltem a rózsavíz használatától, annyira bejött ez a párosítás.
Sült joghurt (3 adag)
200 g görög joghurt
200 g cukrozott sűrített tej
1 citrom reszelt héja
egy marék sótlan pisztácia, durvára vágva
a rebarbaramártáshoz
rebarbara
cukor
pár csepp rózsavíz
A joghurtot és a sűrített tejet merülőmixerrel jól összekevertem. Beleforgattam a citromhéjat és a pisztáciát. Hőálló tálkákba öntöttem, tepsibe sorakoztattam őket és forró vizet öntöttem köréjük.
150 ºC-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem/gőzöltem.
A rebarbarát feldaraboltam, kevés cukorral puhára pároltam, amjd néhány csepp rózsavízzel ízesítettem.