Sütőtökös-csokis keksz

Nem, ez nem a Merkúr a retrográdban, hanem egy szuper sütőtökös chocolate chip cookie, ráadásul gluténmentes (a DM-ben kapható Dove’s Farm gm liszt istenkirályság), kekszesdoboz-feltöltésre, vagy adventi gyertyagyújtáshoz tökéletes választás. A barnított vajjal pedig mindenképp pepecseljetek, igen – eleve rohadt jó illat lesz tőle a lakásban, plusz egy zseni karamelles ízt ad a keksznek, szóval ja, it’s a must.

Hozzávalók

140 g vaj

100 g nádcukor

80 g sült sütőtök pürésítve

½ kk vaníliaőrlemény

220 g Dove’s Farm gm liszt + ½ tk útifűmaghéj (gondolom rendes gluténossal is működik

1 tk sütőpor

½ tk szódabikarbóna

½ tk só

1 tk fahéj

½ tk őrölt gyömbér

¼ tk őrölt szegfűszeg

100 g étcsoki felaprítva vagy étcsokicsepp

Összeszerelés:A vajat egy magas falú lábasban elkezdtem melegíteni és addig gyöngyöztettem amíg csodásan illatozni kezdett és aranybarna lett (itt már figyelni kell mert hajlamos megégni) Kihűtöttem és ezen a ponton érdemes kicsit a hűtőbe is betenni, hogy dermedjen – ne kőkeményre! A megfelelő időben elkapott isteni illatú lágy barnított vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam az összes többi hozzávalót. Fagyiskanállal sütőpapírra adagoltam – viszonylag messze egymástól, elégge megnő sütés közben! 180 fokon kb 12 percig sültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük