A híres “marry me chicken” – vagy legyen legényfogó csirke (esetleg csirkefogó legény)?

Kaliforniából nemcsak a napsütést és a chillt hoztam magammal, hanem egy remek receptet is tanultam az én kedves ott élő barátomtól. A neten “Marry Me Chicken” néven fut, megoszlanak róla a vélemények, hogy a hozzávalók tökéletes összepasszolása miatt kapta a nevét, vagy az elkészítőjét akarják azon nyomban feleségül/férjül venni. Egy próbát mindenesetre megér, mert gyorsan megvan és tényleg isteni

Marry me chicken

600 g csirkemellfilé – nagyobb csíkokra vágva

3-4 ek liszt. (gluténmentessel is működik)

só, borsolívaolaj, vaj

3 gerezd fokhagyma

kb 2-3 dl alaplé/maradék húsleves

2 dl tejszín

8-10 olajban eltett aszalt paradicsom apróra vágva

60 g reszelt parmezan

oregánó, kakukkfű

friss bazsalikom

A csirkedarabokat a sóval, borssal ízesített lisztben megforgattam és olívaolaj és vaj keverékén aranybarnára sütöttem. Félreraktam és a visszamaradt zsiradékban megforgattam a fokhagymát, majd felöntöttem a húslevessel. Kicsit forraltam, aztán ment bele a tejszín, az aszalt pardicsom majd a fűszerek. Pár perc múlva a csirkedarabokat és a sajtot is beletettem és készre főztem.Köretnek rizs, tészta, de akár egy jó krémes polenta is tökéletes lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük