Mindig kell lennie a tarsolyban egy gyprs, vendégségre alkalmas sütinek. Hűvösebb időben ez nálam többnyire valami brownie változat, nyáron meg adja magát, hogy valami gyümölcsös, könnyedebb választás legyen.
Ez a kevert süti elég jól variálható, klasszikus alapdarab. Eperszezonban például lehet a tejet kókusztejre cserélni, a szilvához pedig jól megy, ha a liszt egy részét darált dióval helyettesítjük.
Tapasztalatok alapján nagyobb társaságoknak érdemes két tepsivel készíteni!
Gyümölcsös kevert süti
Hozzávalók:
- 125 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 kk só
- 300 g (plusz 3 ek) cukor
- 1 nagy tojás
- 1 tojássárgája
- fél kk őrölt vanília
- 175 ml tej
- 1 zacskó sütőpor
- 295 g liszt
- kb 600 g friss gyümölcs
A puha vajat habosra vertem a sóval és a cukorral, majd beleütöttem először a tojást, aztán a tojássárgát is. Miután ezt is jól belekevertem, ment hozzá felváltva a tej és a sütőporral vegyített liszt és a vanília.
Egy 23×33-as tepsit (az a klasszikus, piros, zománcos) kicsit kivajaztam, sütőpapírral kibéleltem. Beleöntöttem a masszát, belenyomogattam a gyümölcsöket és megszórtam a 3 evőkanálnyi cukorral.
180 fokon kb 45 percig sült.
forrás: https://smittenkitchen.com/2019/06/strawberry-summer-sheet-cake/