Mindenki jót nevet, mikor azzal kezdem, hogy ebben a sütiben/kekszben nincs semmi. Mondjuk nem is igaz, mert csak a különböző allergéneket zártam ki, és még így is maradt egy csomó finomság, amit beletettem.
A kiindulás a család kedvence volt, mellőztem a zabot (alapvetően nem tartalmaz glutént, de sok esetben szennyeződik feldolgozás közben) helyette hajdina-, és amarantpelyhet használtam. A hajdina kicsit diós íze direkt jót tett a keksznek.
Reggel kávé mellé ,vagy napközben egy kis kényeztetésre… Tökéletes darab 🙂
Paleo anzac keksz
75 g hajdinapehely
25 g amarantpehely
75 g kókuszreszelék
75 g mandulaliszt
50 g kókuszliszt
100 kókuszvaj (extra szűz)
60 g nyírfacukor (sztem lehet kevesebb is)
1-2 ek. víz
A kókuszvajat megolvasztottam, majd az összes szárazanyaggal összekevertem. Ha túl száraz, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet.
Kb. diónyi tésztából gombócot gyúrtam és a két tenyerem közt óvatosan kilapítottam. Sütőpapíros tepsibe pakoltam és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem.
(vigyázat, a tésztája már nyersen is erősen addiktív :-))