Fahéjas süti ciderrel

fahejas_torta_cider

Még a nyárról megmaradt cider felhasználására (már ahol van ilyen). Ezért is jó néha rendet rakni a spejzban, mert rég nem látott kincsekre bukkanhat az ember. S mivel a jéghideg cider még nem annyira aktuális és a meleg fűszeres változata is lejárófélben van szerencsére – inkább öntsük sütibe.

Legközelebb némi kockára vágott, esetleg előzőleg kis vajon pici cukorral megkaramellizált almadarabokkal variálnám. Vagy egy jó vaníliafagyival. Szerintem jól állna neki.

Fahéjas süti ciderrel

100 g vaj

100 g nádcukor

2 tojás

100 g fehérliszt

100 g teljeskiőrlésű liszt

1 tk szódabikarbóna

1 tk fahéj

175 ml cider

csipet só

Kezdésnek a sütőt bekapcsoltam 180 ºC-ra és sütőpíparral kibéleltem egy 20 cm-es kapcsos tortaformát. A liszteket, szódabikarbónát, fahéjat és sót egy tálba mértem. A puha vajat habosra vertem a cukorral, egyesével hozzáütöttem a tojásokat és jól összekevertem a robotgéppel. Ezután több részletben ment hozzá a lisztes mix, és a cider.

Az előkészített formába öntöttem és olyan 40-45 perc alatt (tűpróba nem árt) készre sütöttem.

BBC GoodFood recept – de fogalmam sincs melyik számban volt…