Nagyon egyszerű, nagyon gyors, és még csak lelkiismeret-furdalást sem okoz, mert hát cukor az ugye alig van benne, csak joghurt, gyümölcs meg tojásfehérje. Na jó, egy kis csoki is, de a sok egészséges dolog mellett az már szinte alig számít
(Gyúrós-egészségtudatos nagygyereknek is simán eladtam, mondván szinte csak fehérje van benne – persze nem kellett sokat agitálnom)
Gyors csokimousse gyümölcsökkel
75 g étcsokoládé (75%os)
4 ek görög joghurt
2 ek nádcukor
2 tojásfehérje
1 őszibarack
némi málna és áfonya (vagy bármilyen idénygyümölcs)
A csokit gőz felett megolvasztottam, picit hűlni hagytam, majd belekevertem a joghurtot. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, hozzáadtam a cukrot, még kevertem rajta kicsit és óvatosan beleforgattam a csokis krémbe.
Az összevágott gyümölcsöket a poharakba raktam, rászedtem a mousse-t és – erősen ellenállva a kísértésnek, hogy rögtön megegyem – hűtőbe tettem kicsit pihenni. Tökéletes ebéd utáni kanalaznivaló. Az újság szerint 159 kcal/adag.
Goodfood 2011/August