Nagyfiam 17. születésnapjára készült, azt mondta, ha Mojito tortát tudok csinálni, akkor az ő kedvenc koktélját (! :-O) is tortásíthatnám.
smittenkitchen-nél találtam egy klassz alapot hozzá ananásszal és kókusztejjel, ezt sütöttem meg kétszer, majd egy kókuszos-ananászos főzött krém került a tetejére és és a tészták közé . Kiadós darab lett
Piña Colada torta (22 cm-es formához)
a piskótalaphoz (két ilyet sütöttem):
250 g liszt
1 tk sütőpor
¾ tk szódabikarbóna
½ tk só
110 g vaj
60 g nádcukor
2 ek rum
2 tojás
250 ml kókusztej
3 szelet ananász(konzerv), összeturmixolva, jól lecsöpögtetve
a krémhez
300 ml kókusztej
200 ml ananászlé
4 púpos ek keményítő
3-4 ek nádcukor
100 g vaj
+ néhány szelet ananász(konzerv)
+ ananászlé, rum
+ kókuszreszelék
Sütőpapírral kibéleltem egy 22 centis kapcsos tortaforma belsejét és előmelegítettem a sütőt 180 ºC-ra.
Egy tálban összekutyultam a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
A vajat és a cukrot habosra vertem, hozzáütöttem a tojásokat, majd adagonként belekevertem a lisztes cuccot és a kókusztejet. Nem kell túlzásba vinni, elég éppenhogy csomómentesre keverni. A végén hozzáöntöttem a rumot és az ananászt is, az előkészített formába simítottam és 35-40 percig sütöttem.
Majd az egész procedúrát mégegyszer megismételtem.
Miközben a tésztalapok sültek, elkészítettem a krémet. A kókusztejet és az ananászlét összemelegítettem a cukorral és a keményítőt habverővel hozzákeverve sűrű krémet főztem belőle. Mikor kihűlt, a vajjal habosra vertem.
A egyik tésztalapot tálra tettem, kicsit meglocsoltam a rumos ananászlével, megkentem a krém felével, megszórtam némi ananásszal, erre került a másik lap, szintén meglocsolgatva, majd a krém másik fele. A tetejére kicsit megpirított kókuszreszelék került.