Hétvégén újabb baguette-ek készültek, persze mint az utóbbi napokban mindenbe, így ebbe is került némi friss rozmaring. Mellette a pirított dió és a rozsliszt adott karakteres ízt a kenyérnek.
Diós-rozmaringos-rozsos baguette
250 g rozsliszt
250 g kenyérliszt
100 g pirított dióbél, durvára vágva
1 kk friss rozmaringlevél, felaprítva
kb. 300-350 ml víz
30 g friss élesztő
A hozzávalókból tésztát dagasztottam – a vizet apránként adagolva hozzá. Akkor jó, amikor szépen elválik a dagasztótál falától és összeáll.
Meleg helyen másfél órát kelesztettem.
3 egyforma részre szedtem, átgyúrtam és vékony baguette formákat gyurmáztam belőlük. A tetejét éles késsel bevágtam és a formában hagytam kelni még egy jó órát.
200ºC-ra előmelegített sütőbe toltam, vízzel megspricceltem és 30-35 perc alatt készre