Ez is csak inkább ötlet, mint recept. Az avokádókrémnek (guacamole) amúgy is igen nagy rajongója vagyok, úgyhogy nem kellett sokáig győzködjem magam, hogy elkészítsem a jeges változatot. Pazar vendégváró fogás lehet, némi paradicsom salsa és tortilla chips kíséretével.
Guacamole fagylalt
3 avokádó
1 gerezd fokhagyma
1-2 chili, kimagozva, apróra vágva – vagy szárított chilipehely
egy nagy marék petrezselyem
egy lime leve (persze citromlé is megteszi)
egy kevés nádcukor
só, bors
2 dl tejszín
Most kivételesen nem villával kevertem össze, hanem aprítógépben, hogy teljesen homogén, krémes legyen. Fagyigépben bekevertem – ettől még egy kicsit lágyabb, levegősebb lett.
a paradicsom salsához
5-6 paradicsom
1 csokor újhagyma
némi petrezselyem/korianderzöld
1 ek olívaolaj
só, bors
A paradicsomokat és az újhagymát egészen apró kockákra vágtam, és összekevertem a töbi hozzávalóval. Ezt is jól behűtöttem tálalás előtt.
forrás: 90 Years of Kitchehnaid – The Cookbook