Rebarbarás puding – vegán

rebarbara_sutemeny_ii

Ezt gyorsan el kell majd újra készítenem, ha kapok még valami csoda folytán rebarbarát, annyira finom volt. És “szerencsére” a gyerekek a rebarbara láttán félre is tolták, mi meg kivételesen rendes szülők voltunk és nem erőltettük. Inkább megettük az övékét is gyorsan.

Az elkészítése kb. félóra, az eredmény viszont igazán pazar: savanykás rebarbara-darabok, lágy tészta, felül ropogós, karamellizálódó réteggel. Az eredeti receptben szerepel 1 tojás is a hozzávalók közt, amit én kihagytam. Egyszerűen nem volt itthon. De nem is hiányzott bele különösebben.

Rebarbarás pudding

kb. 400 g rebarbara

fél bögre nádcukor

1½tk étkezési keményítő

¼ bögre víz

A rebarbarát megtisztítottam és falatnyi darabokra vágtam. A vízzel, a keményítővel és a cukorral együtt felforraltam, és puhára – de nem szétesősre főztem. Ez kb. 3-5 perc.

½ bögre nádcukor

1 bögre liszt

1¾ tk sütőpor

½ kk só

½ bögre (rizs)tej

(1 tojás)

100 g vaj/növényi margarin

1 vaníliarúd belseje

A vajat habosra kevertem a cukorral, majd a tejet is hozzáadtam. Majd ment bele a vanília, a liszt, a sütőpor, és a só. Alaposan összekevertem a lágy masszát, majd bekapcsoltam a sütőt 200ºC-ra.

Kivajaztam 5 felfújtformát (2dl-es) és a rebarbara felét elosztottam bennük. Mindegyikre kanalaztam a tésztamasszából, majd a gyümölcs maradékát szétosztottam a tetején.

A formákat egy nagyobb tepsibe állítottam és a sütőbe toltam. 30-35 perc alatt sült aranybarna, ropogós tetejűre.

A receptet itt találtam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük