Aki nem lép egyszerre, nem kap kiflit reggelre…..

Mindig van valami aktuális új örület a családban, volt zsemlekorszak, pitakorszak, most a kiflire kaptunk rá nagyon. Frissen és másnap is puha, foszlós, isteni állagú a tészta. A felébe fűszervaj került töltelékként (vaj, fokhagyma, fűszersó, petrezselyem) a lányom kedvéért.

Figyelem! Csak az álljon neki, aki hajlandó utána rendszeresen elkészíteni a követelődző családtagoknak!!

Köszönet Bodza konyhájának a remek receptért

Kifli (16 darabhoz)

12 dl liszt (kb. 700-720 g)

5 dl langyos tej (nálam fele rizstej, fele víz)

50 g friss élesztő

50 g vaj/margarin

2 tk só

1 ek nádcukor

A tejben feloldottam az élesztőt, belekevertem a nádcukrot, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztottam. Meleg helyen duplájára kelesztettem (1-1,5 óra).

A sütőbe egy tál vizet tettem és 210 Cº-ra előmelegítettem.

A tésztát kevés liszttel átgyúrtam és négy nagyjából egyforma darabra szedtem. Mindegyikből egy kerek lapot nyújtottam, négyfelé vágtam és kiflikké sodortam. (A fűszervajasba belekentem sodrás előtt a tölteléket).

A tetejét tojássárgával átkentem (ez el is maradhat) és füstölt Maldon sóval szórtam meg.

Kb. félórát még pihen a tepsiben, aztán a forró, párás sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütöttem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük