Villámgyors marokkói csirke kusz-kusszal

Életkép ebéd előtt:

“- Én nem kérek olyan zakuszkát – senyvedi a kicsifiam

– Az nem zakuszka, hanem fikuszka – javítja ki jóindulatúan a nővére.”

Nem kell izgulni, nem romlott le ennyire a családunk ellátása, csupán kuszkusz volt a körete az édes-csípós, mazsolás-mandulás-fahéjas marokkói csirkének. Nigel Slater szupergyors receptje, némileg utánfűszerezve.

Marokkói csirke

2 kisebb csirkemell

1 friss chilli, kimagozva, apróra vágva

½ kk chilli-pehely

3 gerezd fokhagyma

egy fél citrom leve

1 tk fahéj

1 tk currypor

1 kk kurkuma

1 tk méz

egy marék mazsola

egy marék hámozott mandula

só, bors

olívaolaj

(1 ek keményítő, víz – opcionális)

A csirkemelleket felkockáztam és egy tálba tettem. Összekevertem a friss és a szárított chillit, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, sót, borsot adtam hozzá és 2 ek olívaolajjal lazítottam. Ráöntöttem a csirkére és kézzel jó alaposan összedolgoztam. Végül belekevertem a mandulát és a mazsolát is, majd min. 20 percet állni hagytam.

Egy serpenyőben olajat melegítettem, és a bepácolt csirkedarabokat nagy lángon átpirítottam. Hozzátettem a pác fennmaradt levét és 10-15 perc alatt puhára pároltam.

Mivel mi jobb szeretjük ha kicsit szaftos, felöntöttem egy ek. keményítő és kb. 1,5 dl víz keverékével, majd ezzel jól beforraltam.

Fűszeres kuszkusszal tálaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük