Mákos-feketeribizlis süti (tej-, glutén-, és cukormentes)

 

paleo_sutemeny_mak

 

3 hét szigorú diéta és sütemény-megvonás után nem bírtam tovább és gyártanom kellett valami finomságot – ami természetesen megfelel a kívánalmaknak, így nincs benne sem gluténtartalmú gabona, sem cukor, sem tejtermék.

Már nyáron is felfigyeltem a Solio Kft. termékeire – melyek tulajdonképpen az olajgyártás mintegy melléktermékei, viszont a gluténmentes diétába remekül illeszkednek.

Liszt helyett tehát ún. máklisztet használtam, ez a kisajtolás után megmaradt mákszemek őrleménye. Előnye, hogy nem annyira “vadul” mákízű, és fogkefére sincs utána szükség a gaz mákszemek eltávolítására 🙂 Tehát még mosolybarát is…

A feketeribizli fanyarsága remekül illik hozzá, de bármilyen bogyós gyümölccsel jó lehet

Feketeribizlis-mákos sütemény

3 tojás

1 dl víz

1 dl kókusztej

60 g xilit

3 ek kókuszolaj

½tk. szódabikarbóna

80 g Paleo-Mák

40 g mandulaliszt

120 g feketeribizli

A sütőt előmelegítettem 175 C-ra. és egy kicsi tepsit kibéleltem sütőpapírral.

Habverővel felvertem a tojásokat, majd ment hozzá a víz, kókusztej, olaj és a xilit.

Fakanállal hozzáadtam a máklisztet és a mandulalisztet, majd állni hagyta 5-10 percet. Először ijesztően folyékony volt, de idővel klasszul besűrűsödött.

Ekkor a tepsibe öntöttem, rászórtam a ribizlit és 35-40 perc alatt készre sütöttem.

paleo_makos_piskota

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük