Epres-fahéjas torta – nem hűt le, viszont finom

epres_sutemeny

Lassan lecseng az eperszezon, gondolom már mindenki alig várja, hogy jöjjön végre a málna,  a meggy, a barack. De addig is itt ez a jó kis epres recept – mandula helyett dióval, ami szerintem teljesen jól passzolt hozzá. Az eper mellé pedig még egy kis maradék mangó is került – kizárólag a lánykám kedvéért.

A recept a GoodFood 101 sorozatából a Csábító desszertek részből való. Szeretjük ezeket a kis könyveket, még sosem csalódtam egy receptben sem. Most volt egy pont, ahol elbiznytalanodtam, annyira sűrű volt a tészta, de végül teljesen jól elterült sütés közben.

Epres-fahéjas torta

150 g darált dió

150 g puha vaj/tejmentes biomargarin

150 g nádcukor

150 g liszt

2 kk sütőpor

1 tk őrölt fahéj

1 tojás

1 tojássárgája

300 g eper

150 g mangó

A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra és kibéleltem egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

Robotgéppel összedolgoztam a vajat, a cukrot,a darált diót, fahéjat, a tojást és a tojássárgát, majd a lisztet és a sütőport is hozzákevertem – egy elég sűrű tésztát kaptam, de ez ne ijesszen meg senkit.

A massza felét a tortaformába simítottam, rászórtam a gyümölcsöket, majd a maradék tésztát is rákentem.

Az előmelegített sütőbe tolva jó egy órát sütöttem.

Vaníliafagyival, görög joghurttal még fokozható az élvezet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük