Fűszeres rebarbara csatni

rebarbara csatni

Ez is még Sajtkukac-blog mentés, valahol elveszett az éterben, de mivel egyrészt épp rebarbara-szezon van, másrészt hiányolták a receptúrát, így felteszem mégegyszer. A sütik és a fagyik mellett adjatok esélyt ebben a formában is a rebarbarának, nem fogjátok megbánni 🙂

Fűszeres, tavaszi rebarbara csatni

hozzávalók:
100 g méz
50 ml Tokaji borecet
50 ml víz,
25 g gyömbér – reszelve,
1 rúd fahéj,
3 szem szegfűszeg,

egy kicsi darab csillagánizs

500 g rebarbara,
50 g mazsola

A mézet karamellizáltam, majd az ecettel és a vízzel felöntöttem, belereszeltem a gyömbért, hozzáadtam a fűszereket és jól összeforraltam – elég hamar sűrű szirup lett belőle. A megtisztítom és 2 centis darabokra vágott rebarbarát belekevertem, picit főztem, csak annyit, hogy a rebarbara megpuhuljon de ne essen atomjaira. A végén a mazsolát is beleszórtam, és még kevertem rajta kettőt

Grillezett tarjával überkirályság . és még a legkonzervatívabb családtagjaim is bőszen ették.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük