Ha végre itt a nyár és meleg az idő – cheesecake utánzat sütés nélkül

csízkék

Tudom, nyáron az a dolga az időjárásnak a dolga, hogy meleg legyen, a  napnak az hogy süssön, stb. Úgyhogy nem panaszkodom, ezzel szemben mikor a hőmérő 30 fok felé kúszik, nem vagyok hajlandó a sütő közelébe menni – csak a lekvárokat kavarom szorgosan, azt is csak későn este.

De azért van olyan, hogy rámtör az akut édességhiány és muszáj valamit összeütnöm. Bár egyes hangok szerint ez két egymásnak ellentmondó állítás – mert az édességnek alapértelmezetten édesnek kell lenni, és ez nem volt az. Ezzel szemben nagyon finom 🙂

A kedvenc cheesecake mintájára alul némi kekszes alap, rajta savanykás sajtkrém, tetejére kerülhet bármilyen gyümölcs, most éppen rebarbara volt kéznél.

Poharas cheesecake sütés nélkül – (3 adaghoz)

6-8 db Győri Zabfalatok, apróra törve, némi olvasztott vajjal összekeverve

a krémhez:

2 doboz Philadelphia

5-6 nagy ek. görög joghurt

fél kk vaníliakivonat

1 nagy ek méz (édesszájúaknak mehet több is bele, urambocsá’ némi porcukor)

egy fél citrom/lime reszelt héja

a tetejére

rebarbara vaníliával és nádcukorral megpárolva

Sok sallangot nem igényel a dolog, alulra ment a keksz, a krémhez valókat összekevertem, rákanalaztam, majd a gyümölcs került a tetejére.

Kis hűtés nem árt neki.

[1] http://www.sajtkukac.hu/wp-content/uploads/2012/07/cheesecake_rebarbara.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük