Sör – csokoládé – málna = brownie

málnás-brownie-k2

Meglátni és beleszeretni egy pillantás műve volt – a tavaszi Jamie Oliver magazin címlapján díszelgett ez a gyönyörűség (érdekes módon a májusi GoodFood elején is málnás brownie figyel). A hozzávalók között meglepve fedeztem fel a Guiness sört – de egy próbát gondoltam megér.

Persze a fiúk enyhén szólva is csúnyán néztek rám, mikor a finom nedűt a sütibe “pazaroltam”  de a végső ítélet mégis az lett, hogy ez volt a legfinomabb brownie, amit eddig sütöttem…. Köszi, Jamie!

Málnás-sörös brownie

180 g vaj

200 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)

200 g nádcukor

3 tojás

125 g liszt

2 nagy csipet só

200 ml Guiness sör

150 g málna

A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra és egy 22×32 centis tepsibe sütőpapírt szabtam.

A vajat és a csokoládét gőz felett megolvasztottam.

A tojásokat habosra vertem a cukorral, hozzákevertem a vajas-csokis masszát, majd a lisztet, sót és a sört is.

A tésztát az előkészített tepsibe simítottam, megszórtam a málnával és pontosan 25 percig sütöttem. Nem baj, ha látszólag még nem sült meg rendesen, a brownie halála a túlsütés.

[1] http://www.sajtkukac.hu/wp-content/uploads/2012/05/málnás-brownie-k2.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük