Az álruhás sütőtök

sutotokos_sutemeny

Ez olyan tipikus gyerekkel-kiszúrós recept, mert van benne sütőtök bőven, mégis jó esetben nem vesz észre semmit a gyanútlan gyermek, s lelkesen tömi be a csokoládéval leplezett sütőtökös sütit.

Végre teljes lett a csaj-csapat: már van brownie, van blondie, s most megérkezett a kötelező vörös is – nevezzük talán ‘reddie’-nek – olyan kellemesen narancsos árnyalata van, mint Bree hajának a Született feleségekből.  És az állaga….. na az valami mesés!

Sütőtökös-csokis blondie (vagy inkább reddie :-) )

260 g liszt

fél kk fahéj

1 tk szódabikarbóna

¾ tk só

220 g sótlan! vaj

250 g nádcukor

1 tojás

egy vaníliarúd belseje

400 g sütőtökpüré*

kb. 150 g étcsoki-csepp (nekem egy része isteni karamelles tejcsoki volt)

* az egész sütőtököt megmostam és hosszában félbevágtam. A két fél tököt tepsibe fektettem, némi vajat, egy kanál nádcukrot és kevés fahéjat szórtam rá, majd sütőben puhára sütöttem. A puha sütőtökhúst – az üregben felgyülemlett lével együtt – aprítóban pépesítettem. (ez lényegesen több lesz, mint amennyi a recepthez kell, de elkanalaztuk hamar…)

A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra. Egy kb. 20×35 centis tepsibe sütőpapírt vágtam.

Egy tálban összekevertem a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót.

A vajat és a cukrot krémesre kevertem, beleütöttem a tojást, majd a sütőtökpürét is hozzáadtam. A sima krémhez kanalanként hozzáadagoltam a lisztes keveréket, s végül a csokoládé-cseppeket.

A masszát az előkészített tepsibe öntöttem és 35-40 percig sütöttem.

Martha Stewart receptje

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*