Édeshármas: eper-spárga-rebarbara

eper_sparga_rebarbara

A  spárga-eper kombináció és az eper-rebarbara páros igazi klasszikusnak számít, miért ne lehetne mindhármat összekeverni? Csatlakozott még a trióhoz némi bazsalikomos borecet aTokaji Borecet Manufaktúrából és kevés rózsabors. Rozéra sült kacsamell mellé ettük.

Eper-spárga-rebarbara

500 g fehér spárga

egy ek vaj

2 ek nádcukor

5-6 szál rebarbara

200 g eper

1 tk rózsabors

2 ek bazsalikomos Tokaji borecet

frissen őrölt bors

A vajat egy serpenyőben megolvasztottam majd a spárgadarabokat rádobtam. Megszórtam a cukorral és néhány percig pároltam, majd addig pirítottam, míg kicsi színt kapott. Ekkor dobtam rá a rebarbarát, ezzel is néhány percig sütöttem – vigyázva, mert a rebarbara hajlamos néhány másodperc alatt túl puhára főni. A kicsit megtört rózsaborssal megszórtam, az ecettel meglocsoltam, s a félbevágott epreket már csak az utolsó percben dobtam rá.