Almás pite muffin

Imádom az almáspitét de ez egy sokkal egyszerűbb és egészségesebbre szabott változata. Ráadásul egyöntetű tetszésnek örvend a családban, ideális reggelire, vagy tízóraira is. Igazából olyan mintha az almáspitét egy egy jó kis zabpelyhes müzliszeletet ötvöztünk volna. Kell ennél több?

Ebből az adagból 6 nagy és 10 kisebb muffin lett, amiket szilikonos formában sütöttem (NB. magamnak: legközelebb olajspray-vel érdemes lefújni a formákat….)

Almás pite muffin

50 g nagy szemű zabpehely

50 g aprószemű zabpehely

100 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt

70 g finomliszt

120 g nádcukor

1 tk fahéj

1,5 tk sütőpor

0,5 tk szódabikarbóna

0,5 tk só

2 tojás

125 ml növényi tej vagy narancslé/almalé (100%-os)

125 ml görög joghurt

60 ml olaj

vanília

1 nagy alma apró kockára vágva

a tetejére

25 g nagy szemű zabpehely

2 ek finomliszt

2 ek nádcukor

2 ek olvasztott vaj

A nedves hozzávalókat összekevertem egy tálba, majd ment hozzá az összes száraz is. Alaposan összekevertem, a formába kanalaztam. A tetejéhez valókat összemorzsoltam és a tészták tetejére szórtam.

180 fokon nagyjából 30 percet sült (a pici muffinokat hamarabb kivettem, olyan 10 perccel)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük