Imádom az almáspitét de ez egy sokkal egyszerűbb és egészségesebbre szabott változata. Ráadásul egyöntetű tetszésnek örvend a családban, ideális reggelire, vagy tízóraira is. Igazából olyan mintha az almáspitét egy egy jó kis zabpelyhes müzliszeletet ötvöztünk volna. Kell ennél több?
Ebből az adagból 6 nagy és 10 kisebb muffin lett, amiket szilikonos formában sütöttem (NB. magamnak: legközelebb olajspray-vel érdemes lefújni a formákat….)
Almás pite muffin
50 g nagy szemű zabpehely
50 g aprószemű zabpehely
100 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt
70 g finomliszt
120 g nádcukor
1 tk fahéj
1,5 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
2 tojás
125 ml növényi tej vagy narancslé/almalé (100%-os)
125 ml görög joghurt
60 ml olaj
vanília
1 nagy alma apró kockára vágva
a tetejére
25 g nagy szemű zabpehely
2 ek finomliszt
2 ek nádcukor
2 ek olvasztott vaj
A nedves hozzávalókat összekevertem egy tálba, majd ment hozzá az összes száraz is. Alaposan összekevertem, a formába kanalaztam. A tetejéhez valókat összemorzsoltam és a tészták tetejére szórtam.
180 fokon nagyjából 30 percet sült (a pici muffinokat hamarabb kivettem, olyan 10 perccel)