Sütőtökös-fahéjas csigák

Nálam akkor van az ősz hivatalos kezdete, mikor megveszem az első sütnivaló tököt. Innen aztán nincs megállás, kb. hetente sütöm, aztán vagy elfogy magában, vagy levesben, sütiben végzi. Ez a csiga a hosszú pályafutásom legeslegjobbika, hihetetlen puha és illatos tésztával, tökéletes arányokkal. Titokban még egy kis Graham lisztet is csempésztem bele – s úgy már teljesen egészséges is, nem?

Sütőtökös-fahéjas csigák

80 g sült sütőtök

120 ml tej

5 g porélesztő

50 g cukor

1 csipet só

1 tk fahéj

1/2 tk szegfűszeg

1 tojás

40 g vaj

1 kiskanál narancslekvár (vagy egy fél narancs reszelt héja)

270 g finomliszt

90 g Graham liszt

A picit felfuttatott élesztőt összekevertem az összes többi hozzávalóval (a liszt kivételével) kicsit összekutyultam, majd a lisztet apránként adagolva szépen kidagasztottam. 1,5-2 óra alatt duplájára kelt.

A töltelékhez összekevertem 60 g puha vajat, 100 g nádcukrot és 1,5 ek fahéjat.

A megkelt tésztát kinyújtottam, megkentem a fahéjas töltelékkel, feltekertem és vastagabb csigákra vágtam (kb 10-12 darab lett) és tepsibe téve, letakarva újra kelni hagytam kb. 1 órát.

Egy egész tojás és egy evőkanálnyi tej keverékével lekentem, előmelegitett sütőben 180 fokon, kb 20-25 percig sült.

Nálunk vannak máz-ellenesek a családban, úgy csak a felére került némi porcukorral kikevert krémsajt.

Recept alap: https://www.instagram.com/paulinasuga/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük