Ananászos-sörös csirkemell

A nyári sütögetésnek már megvannak a jól bevált alapjai (pl. a kakaós-kávés tarja) de persze mindig akad valami új kipróbálnivaló is. Az idei nyár befutója – a csodálatos marhasteak után (amihez nincs recept, mert só/bors, megsüt, pont) – ez az ananászos, IPA sörös csirkecombfilé lett. A gyümölcsös, komlós sör remekül harmonizált az ananásszal, érdemes a különböző IPA-kkal is kísérletezgetni. A pác összekeverése semeddig sem tart, elég aznap reggel belerakni a húsokat – és érdemes hozzá bőrös felsőcombfilét választani, az még extra finom lesz sütés után.

  • ½ bögre (118g) szójaszósz
  • ¼ bögrep (50g) nárcukor
  • ¼ bögre IPA sör
  • ½ bögre (114g) 100%-os ananászlé
  • ¼ bögre (65g) paszírozott paradicsom
  • 2 ek almaecet
  • 2 nagy tk frissen reszelt gyömbér
  • 3 nagy gerezd fokhagyma, finomra reszelve

  • 1 kg bőrös csirke felsőcombfilé
  • kb. ½ tk só
  • 1 érett ananász, hámozva, szeletelve

A pác hozzávalóit a sütés előtt pár órával összekevertem. Kivettem belőle kb 1/3 bögrényit, a maradékot pedig ráöntöttem a besózott csirkecombokra.

Sütés előtt a húsokat kiszedtem , majd a félretett páccal lekenegetve megsütöttem. Az ananászszeleteket is enyhén megrilleztük, kaphatnak ők is a szószból.

Legközelebb egy kis chillivel fogom még kipróbálni!

Forrás: http://thebeeroness.com/2020/06/26/huli-huli-beer-chicken/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük