Nyári kevert sütemény

Mindig kell lennie a tarsolyban egy gyprs, vendégségre alkalmas sütinek. Hűvösebb időben ez nálam többnyire valami brownie változat, nyáron meg adja magát, hogy valami gyümölcsös, könnyedebb választás legyen.

Ez a kevert süti elég jól variálható, klasszikus alapdarab. Eperszezonban például lehet a tejet kókusztejre cserélni, a szilvához pedig jól megy, ha a liszt egy részét darált dióval helyettesítjük.

Tapasztalatok alapján nagyobb társaságoknak érdemes két tepsivel készíteni!

Gyümölcsös kevert süti

Hozzávalók:

  • 125 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 kk só
  • 300 g (plusz 3 ek) cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 tojássárgája
  • fél kk őrölt vanília
  • 175 ml tej
  • 1 zacskó sütőpor
  • 295 g liszt
  • kb 600 g friss gyümölcs

A puha vajat habosra vertem a sóval és a cukorral, majd beleütöttem először a tojást, aztán a tojássárgát is. Miután ezt is jól belekevertem, ment hozzá felváltva a tej és a sütőporral vegyített liszt és a vanília.

Egy 23×33-as tepsit (az a klasszikus, piros, zománcos) kicsit kivajaztam, sütőpapírral kibéleltem. Beleöntöttem a masszát, belenyomogattam a gyümölcsöket és megszórtam a 3 evőkanálnyi cukorral.

180 fokon kb 45 percig sült.

forrás: https://smittenkitchen.com/2019/06/strawberry-summer-sheet-cake/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


*